"In dit eerst experimentele stadium, hebben we een selectie van 8 sterk geurende Engelse rozenrassen gemaakt, die bloeien van mei tot in september. De herkomst van de struiken heeft grote invloed op de diversiteit van de 'Old Rose' geuren, waaronder zich heerlijke aroma's bevinden, met noten van rode vruchten, munt, thee, zoete dessertwijn en kruidige mirre."
"Bij de ontwikkeling van nieuwe producten stellen we de nauwe banden met onze chefkoks in Birmingham, die onderscheiden zijn met Michelin sterren, en de reacties van onze klanten zeer op prijs. Zo weten we zeker dat de producten die we telen en leveren aan de juiste eisen voldoen."
"Gedroogde rozenblaadjes zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en de bloemige aroma zijn ze een veelzijdig ingrediënt in zowel zoete als zoute gerechten en in zomerse cocktails. Strooi eens wat rozenblaadjes over een Indiase curryschotel of vermaal de blaadjes samen met chilipepers om een verse Noord-Afrikaanse harissa te bereiden. De blaadjes zijn ook uitstekend te verwerken in siropen, jam en ijs en smaken geweldig in combinatie met pure chocolade, frambozen en een glas prosecco!"
"Aanvankelijk verkochten we uitsluitend hele bloemhoofden. Na gesproken te hebben met onze klanten, bieden we nu ook gebruiksvriendelijke, losse blaadjes aan. Gekoeld bewaard, blijven de blaadjes zo'n 6 tot 7 dagen goed."
"Westlands rozen worden geteeld als culinair ingrediënt voor LEAF Marque en Assured Food Standards. Rozen die je gewoon bij de plaatselijke bloemist koopt zijn niet geschikt, omdat ze mogelijk behandeld zijn met gewasbeschermingsmiddelen en dus niet voor consumptie geschikt zijn."
"We verwachten in eerste instantie dat de vraag met name van groothandelaren en klanten uit de foodservicebranche zal komen maar hopen in de nabije toekomst de stap naar de supermarkt te maken."
Voor meer informatie:
James Seymour
Tel: +44 1386 41436
Email: JamesSeymour@westlandswow.co.uk
Skype: james_westlands
www.westlandswow.co.uk