Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opdrachtgever Gold Dried Fruits

Tweede Celtic Cooling-installatie operationeel in Oezbekistan

De tweede installatie van Celtic Cooling voor opdrachtgever Gold Dried Fruits is aangekomen in Tasjkent. Deze 500 kW / -43 C°-IQF-faciliteit (Individually Quick Frozen) wordt geplaatst in hun nieuwe productie- en opslagcentrum voor groente en fruit, het grootste in Centraal-Azië. Transport over land van de installatie duurde enkele weken.

Op 23 mei is de nieuwe opslag voor groenten en fruit van Gold Dried Fruits feestelijk geopend. Celtic Cooling draagt bij aan het project van meer dan 10 duizend m². De opening is live uitgezonden op de Oezbeekse televisie.

Het bedrijf Gold Dried Fruits (GDF) teelt zelf AGF-producten, verwerkt die tot gedroogd fruit en groente en verhandelt die vervolgens. Om de thuismarkt te bedienen had GDF behoefte aan een logistiek centrum op één locatie. Bovendien kunnen Oezbeekse exporteurs nu ook buiten het seizoen leveren. Celtic Cooling heeft onder meer gezorgd voor:
  • 4500 ton capaciteit aan fruit / ultra-low oxygen (ULO) cellen;
  • 700 ton capaciteit aan koelcellen;
  • 1600 ton capaciteit aan groenteopslagcellen;
  • 1 centraal sorteergebied.
Binnen de faciliteit is gekozen voor een decentrale opzet, zodat systemen elkaars taak kunnen overnemen bij storing. Ook de productiecapaciteit kan worden aangepast aan een tijdelijk lagere vraag.
 
Celtic Cooling verkocht al drie IQF-installaties (Individually Quick Frozen) aan GDF. De eerste wordt over twee weken in bedrijf gesteld. Na de zomer volgt de tweede. In de zuidelijke stad Termez bouwt Celtic Cooling voor GDF een tweede faciliteit, waar een derde IQF-installatie zal worden geplaatst.
Publicatiedatum: