Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: weer veroorzaakte extreme oogstschommelingen bij asperges

Terugkijkend op het aspergeseizoen van dit jaar laat zich het seizoen in Duitsland heel grof in twee helften verdelen. Daarbij kan het Pinksterweekend als het middelpunt van het seizoen worden gezien.



Het seizoen ging vanwege het weer zeer aarzelend van start. Bedrijven die geen gebruik maken van folie hadden tot aan Pinksteren weinig mogelijkheden om goede zaken te doen. De grote winnaars waren de bedrijven die met kostbare technieken met dubbele en drievoudige folieafdekkingen gewerkt hebben en gevestigd waren in warme, droge plaatsen met zandgrond. Over het algemeen was het aanbod op de markt tot aan Pinksteren eerder klein en de prijzen lagen op alle handelsniveaus op een vergelijkbaar hoog niveau. Na een sterke vraag rond Pinksteren viel de vraag daarna zwakker uit. Tegelijkertijd stonden er echter grote hoeveelheden asperges ter beschikking. Zo kwamen de voorheen stabiele prijzen sterk onder druk te staan, waarna ze vooral bij de groothandel daalden.

In de loop van week 25 is het aanbod aan Duitse asperges steeds kleiner geworden. De situatie veranderde binnen korte tijd van overaanbod naar een eerder klein aanbod. Daarmee kwam dan ook de lange fase van lage prijzen van de voorgaande weken ten einde en de gemiddelde groothandelsprijzen stegen richting het seizoenseinde weer. Ze bereikten echter niet helemaal het niveau van vorig jaar.

In z'n geheel gezien was het een middelmatig seizoen, omdat de oogst extreem schommelde. Veel bedrijven werden hierdoor verrast.


Voor verdere informatie:

Vereinigung der Spargelanbauer in Niedersachsen e.V.
Lange Straße 78
27318 Hoya
Tel: 04251 3002
Mob: 0171 7771100
info@spargelvereinigung.de

www.spargelvereinigung.de
Publicatiedatum: