Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het is vandaag de dag van de komkommer

Het is vandaag vrijdag 1 juli, de 183e dag van het jaar en het jaar is daarmee doormidden. In 1849 werd de eerste Belgische postzegel uitgegeven. In 2008 ging het rookverbod in de horeca in en in 1959 kwam Willem Duys voor het eerst op tv. En minstens zo belangrijk: het is vandaag de dag van de komkommer!



1 juli dag markeert de start van de komende komkommertijd: de zomervakantie waarin warmte en verkoeling, rust en ontspanning en puur genieten centraal staat. Met de nationale komkommerdag wordt een knipoog gegeven naar de start van het zomerreces van de Tweede Kamer, een periode waarin weinig nieuws te melden is daar politici en veel andere opinieleiders en nieuwsmakers op vakantie zijn.

In 2010 riep het GroentenFruitBureau en telersverband K8 de Dag van de Komkommer uit. Beide organisaties zijn inmiddels behoorlijk stil, maar dat is geen reden om deze wonderschone dag verloren te laten gaan.
Publicatiedatum: