Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Grootste en modernste sorteerlijn in VK'"

Poskitts bouwt nieuwe wortelmachine

M.H. Postkitts, de grootste producent en verwerker van wortelen, en aardappelen in Groot-Brittannië, heeft machineleverancier Tong Engineering gevraagd een nieuwe wortelverwerkingsfaciliteit te ontwerpen, waarbij verspilling tot het minimum beperkt wordt.

De nieuwe faciliteit wordt momenteel geïnstalleerd bij Poskitt in Goole en is voorzien van de nieuwste optische sorteertechnologie. De volautomatische sorteerlijn kan wekelijks een volume 1000 ton wortelen verwerken.



De nieuwe Tong sorteermachine is bestemd voor de verwerking van wortelen en beschikt over twee lagen. Vanwege de geïntegreerde tussenverdieping kan het gehele sorteerproces binnen één gebouw plaatsvinden. De wortelen worden aangevoerd via een hoogwaardige transportband en gesorteerd via een zevental sorteerbanden, die allemaal uitgerust zijn met volautomatische optische Visar Sortop sorteercamera's, waarvan Tong de distributeur is in het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens worden de gesorteerde wortelen verpakt in dozen, zakken of worden zij verder verwerkt. 

"We blijven moderniseren en investeren in onze groenteverwerking. We richten ons hierbij niet alleen op de doorvoer en kwaliteit van het sorteerproces, maar willen hierbij ook de verspilling van de gewassen tot een minimum beperken," legt Guy Poskitt uit, manager van het familiebedrijf. "Het geavanceerde optische camerasysteem stelt ons in staat zeer nauwkeurig te sorteren zodat goede wortelen niet verloren gaan. Bij onze vorige systemen moest nog veel sorteerwerk handmatig gedaan worden, de Visar sorteercamera's zijn automatisch met als resultaat een uniform eindproduct. Uiteindelijk zal dit leiden tot een verhoging van ons volume verhandelbare wortelen en krijgen consumenten en retailers een beter eindproduct."

"We zijn er trots op dat we onze wortelen wassen, verpakken en distribueren vanaf één locatie. Tong Engineering heeft op basis van onze wensen en doelstellingen een geavanceerd op maat gemaakte oplossing ontwikkeld die voldoet aan al onze wensen en dat alles binnen de bestaande gebouwen op ons terrein.

"De Tong sorteerlijn behoort tot de grootste en modernste in het Verenigd koninkrijk," vertelt Charlie Rich, salesmanager bij Tong Engineering. "We hebben al eerder samengewerkt met M.H. Poskitt. Door middel van het geavanceerde camera sorteersysteem zal Poskitt een kwalitatief hoogwaardig eindproduct leveren, wat hun leidende positie op de Britse AGF-markt nog verder zal versterken."

De nieuwe faciliteit zal deze zomer in gebruik worden genomen. 

Voor meer informatie:
Carole Metcalfe
Tong Engineering
Tel: +44 1790 752771
Email: carole@tongengineering.com

Publicatiedatum: