Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slim toepassen Big Data met nieuw Monitoring Platform

Over 'Big Data' is veel geschreven, echter Big Data slim toepassen is waar het werkelijk om gaat. Ondernemers realiseren zich dat groeidoelstellingen niet alleen gehaald kunnen worden met het huidige teeltmanagementsysteem wat grotendeels gebaseerd is op menselijke ervaringen. De uitdaging ligt in het vereenvoudigen, digitaliseren en schaalbaar maken van het telen. Er komt steeds meer data beschikbaar wat kan worden geanalyseerd om de processen beter te begrijpen. Daarmee kan zowel de productiviteit worden verhoogd als op kosten worden bespaard (energie, CO₂, arbeid, e.d.). De snelheid waarmee de data en analyses vertaald kunnen worden naar praktische stuuracties bepaalt de toegevoegde waarde van Big Data. Dat is waar ClimaConnect vol op inzet. ClimaConnect voorspeld dat de kweker van vandaag over vijf jaar veel meer een proces operator zal zijn die niet alleen stuurt met groene vingers maar ook met feiten en scenario's die zijn gegenereerd door Big Data.





Monitoring Platform
ClimaConnect heeft een stand alone Monitoring Platform ontwikkeld wat platform onafhankelijk opereert. De sensoren worden in een standaard configuratie geïnstalleerd, waardoor de informatie uitwisselbaar is met elke andere gebruiker van het Platform. Het Monitoring Platform draait in de cloud en bestaat uit een 9-tal applicaties die met 2 muisklikken 24/7 voor elke stakeholder toegankelijk zijn. Alle stakeholders (tuinder, teeltadviseur, business analist) hebben de mogelijkheid gelijktijdig op elk moment en op elke plaats de data te analyseren met behulp van een gebruiksvriendelijke Business Intelligence tool. Correlaties tussen verschillende parameters kunnen binnen seconden worden gemaakt en op elke visueel gewenste manier worden weergegeven en gedeeld met de gewenste stakeholders. Op deze wijze worden hypotheses over afwijkingen en optimaliseringsmaatregelen snel, eenvoudig en op basis van feiten geanalyseerd.

Afwijkingen die met het blote oog en de huidige klimaatsystemen niet zichtbaar zijn worden nu wel zichtbaar en de rekenkracht van de Business Intelligence tool verrijkt de tuinder en teeltadviseur met inzichten, waarmee het proces continue word verbeterd.

Met het ClimaConnect Monitoring Platform wordt zo een extra dimensies toegevoegd aan het telen.



Het ClimaConnect Monitoring Platform wordt gevoed door data afkomstig van draadloze sensoren. Per compartiment worden 40 tot 60 sensoren geïnstalleerd, waarmee de volgende gegevens worden gemeten:

* Kas klimaat
* Kas technologie
* Plant conditie
* Energie verbruik
* Plant irrigatie

De sensoren van het Monitoring Platform kunnen in elke kas gemonteerd worden en de locatie en aantal sensoren kunnen naar wens worden aangevuld en uitgebreid.

De User Interface van het Monitoring Platform is webbased en bestaat uit de volgende Apps die klantspecifiek worden ingericht:

* Overzicht met alle belangrijke afwijkingen
* Energie analyse monitor
* Business Intelligence tool om data gericht te selecteren, filteren, en vergelijken
* Acties en scenario's: status acties en gevalideerde processen
* Strategische doelstellingen
* Kwaliteitsmanagement: procesborging, instructies en training (webinars)
* Kas configuratie: type, installaties en systemen
* Weersverwachting: verwachting en notificaties voor scherpe afwijkingen
* Support: 24/7

Samenvattend:
Het ClimaConnect Monitoring Platform ontzorgt en verrijkt de tuinder en teeltadviseur door:

* vermogen om snel te analyseren
* flexibiliteit om elke correlatie tussen parameters te analyseren
* sneller en op basis van feiten te kunnen reageren op afwijkingen en testscenario's
* valideren en borgen van Best Practices
* benchmarking door snelle, uniforme en eenvoudige informatie-uitwisseling
* 24/7 real-time inzicht in gegevens




Publicatiedatum: