Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lokale, verse groente in niemandsland dankzij verticale teelt

Kruiden als basilicum, koriander, munt, dille en andere groeien weelderig in een verticaal teeltsysteem in Saskatoon (Canada).



"Ons systeem is gebouwd om bladgroente en kruiden te telen die kleiner zijn dan 5 meter. We kunnen snel producten produceren in de teeltomstandigheden die we bieden, zonder last te hebben van insecten, extreme warme dagen, of donkere dagen of andere problemen die problemen kunnen veroorzaken voor deze delicate planten," verklaart Brian Bain, oprichter en directeur van Ecobian Gardens, Inc.. Hij startte in 2012 met urbanfarming en een jaar later arriveerde zijn eerste oogst snijbonen. De boerderij produceert zowel biologische als traditionele producten. De kruiden zijn levende planten waar de kale wortel nog aan zit.



"Het ondiepe water in de teeltgoten wordt gerecirculeerd. De planten groeien in zeven verdiepingen, met LED groeilicht van Philips in een ruimte met een gecontroleerd klimaat in een gebied met een zeer kort teelt seizoen, " verteld Bain. Hij voegt hieraan toe dat er ook andere voordelen verbonden zijn aan dit teeltsysteem.

"Ons teeltsysteem verbruikt 98% minder water, geen gewasbeschermingsmiddelen, en de nieuwste energie efficiënte verlichting die beschikbaar is. De technologie voor de verticale teelt en lokale distributie systemen reduceren het verbruik van energie, transportkosten, voedselverspilling en de vermindering van algemene kosten. Dit maakt ons model een van de duurzaamste manieren om stedelijke gebieden van vers, gezond voedsel te voorzien, op elk moment in het jaar," zegt Bain.

De teeltproblemen die er zijn hebben voornamelijk te maken met timing. Onze teeltcycli zijn zeer snel en daarmee gepaard gaat de logistieke uitdaging wat betreft verkoop en transport," zegt Bain.



De van boer tot bord cultuur, zodat consumenten weten waar hun voedsel vandaan komt, helpt om de behoefte van consumenten en de populariteit van een urban teeltsysteem te voldoen.

"Onze levende basilicum en dille hadden dit seizoen de grootste omzet in de winkelmarkt. Voor onze micro groenten waren dat de erwten kiemplanten die het al jaren goed doen. Onze klanten zijn dagelijks geïnteresseerd in waar onze planten worden geproduceerd."

Voor meer informatie:
Brian Bain
Ecobian Gardens, Inc.
+1 306 370 6213