Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
het populaire ras, het bontresistente ras en het nieuwe ras

Herfstteelt 2016: de populaire, de bontresistente of de nieuwkomer

De zomerteelten zijn soms nog maar net begonnen, maar vanaf begin juni is het al voor een gedeelte van de komkommertelers tijd om een keuze te maken voor de herfstteelten. Vanaf 10 juli worden de eerste herfstteelten al geplant en de laatste zo rond 20 augustus. Enza Zaden zet de opties voor de herfst op een rijtje.



Kurios
Zowel in de zomer- als in de herfstteelten was Kurios vorig jaar het meest geteelde ras in Nederland. Redenen voor telers om voor dit ras te kiezen zijn de betrouwbaarheid (ook tijdens hitteperiodes), de hogeproductie en de goede kwaliteit van de komkommers.

Ook in de keten wordt het ras vanwege de kwaliteit en de goede houdbaarheid gewaardeerd. Vooral in de late zomer en de vroege herfst presteert Kurios zeer goed en bouwt het ras een voorsprong in productie op die tot het einde vastgehouden wordt.

Dee Zire (E23L.2245)
Dee Zire is een ras met bontvirusresistentie en heeft afgelopen jaar de beste resultaten laten zien in juli- en augustusplantingen. Het gewas is grof maar generatief en gaat goed om met afnemend licht. Ondanks dat het gewas ooit chlorotisch kan worden, blijven de planten doorgroeien en stagneert de vruchtgroei niet. Zowel in de traditionele als in de hogedraadteelten heeft dit meeldauwresistente ras goed voldaan. Het ras is als één van de weinige bontvirusresistente rassen toegestaan bij de Belgische veilingen. Kwaliteit en houdbaarheid komen zeer goed uit de bus.

Amphion
Enza Zaden voerde afgelopen twee jaar veel proeven uit met het ras Amphion. Als herfstras kwam het als beste uit de bus. De snelheid, het open karakter en de vlotte doorgroei op de rank werden als belangrijke kenmerken gezien. Het taaie gewas gedraagt zich goed bij afnemend licht. Ook de kwaliteit en het vruchtgewicht blijven tot ver in de herfst op een goed niveau. Een sterke nieuwkomer.


Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB
Enkhuizen
T +31 (0)228 350 100
F +31 (0)228 315 960
info@enzazaden.nl
www.enzazaden.nl
Publicatiedatum: