Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Verschuren:

"Stijgende vraag naar broccoli"

Tholen - De weersomstandigheden van de afgelopen weken hebben een negatieve uitwerking op het broccoli-aanbod. "Er is nogal wat uitval. Er zijn percelen verzopen en ook verdroogd, maar de komende tijd zal blijken hoe groot de uitval daadwerkelijk is. De kwaliteit heeft hier en daar wel een deukje opgelopen", vertelt broccoliteler Peter Verschuren uit Raamsdonk. "Zelf zijn we er qua weerschade aardig goed vanaf gekomen, zeker in vergelijking met collega-telers in Limburg en Duitsland."



Van de laatste week van mei tot en met half november heeft Verschuren alle gangbare maten broccoli beschikbaar. In totaal ongeveer 950 ton, oftewel een 150.000 colli. Deze worden via The Greenery verhandeld. "Onze broccoli wordt met name afgezet op de binnenlandse markt, maar voor de algehele prijsvorming zijn we wel grotendeels afhankelijk van de vraag uit het buitenland. De zomervakantie kan een goede tijd zijn voor de broccoliverkoop. Het weer is van grote invloed, we zitten om dertig graden ook niet te springen", vertelt Peter.



"Al met al zien we een stijgende vraag en hebben we goede verwachtingen voor de komende tijd. De prijzen zijn redelijk op niveau, al mogen ze van ons natuurlijk altijd hoger. Voorafgaand aan het seizoen waren de vooruitzichten voor juni goed en voor juli slecht, maar zoals het er nu uitziet zou de julimaand nog weleens beter dan juni kunnen worden", besluit Peter.

Voor meer informatie:
Verschuren Broccoli
Kerklaan 1
4944 VA Raamsdonk
Telefoon: 0162 - 51 94 91
www.verschurenbroccoli.nl