Niedersachsen: veel lokale groenten verkrijgbaar
Blad- en stengelgroenten teelt men in Niedersachsen op 8.690 hectare. Daaronder vallen ijsbergsla op 244 hectare, spinazie op 285 hectare, prei op 363 hectare en asperges (oogstbaar) op 4.303 hectare. Koolgroenten groeien op 2.732 hectare waarbij broccoli met 809 hectare en bloemkool met 747 hectare de meest geteelde groenten zijn. Van de 15.000 ton boerenkool die in heel Duitsland geteeld wordt, wordt alleen al 6.271 ton in Niedersachsen geoogst, waarvan 5.896 ton in de regio Weser-Ems. In 2013 oogstte men in Niedersachsen 451.518 ton groenten, verdeeld over 1.000 bedrijven. 30.787 ton hiervan stamde van 151 bedrijven die zich volledig op de biologische teelt richten. Zij telen in totaal op een oppervlakte van 1.150 hectare.
De belangrijkste afzetwijze voor de Duitse groentetelers is de directe verkoop aan de groothandel of levensmiddelenhandel. Circa 1,5 miljoen ton van de groenten werd in 2014 op deze wijze door de telers verkocht. Dat is zo'n 40 procent van de totale Duitse productiehoeveelheid van verse groenten. Circa één miljoen ton en daarmee één derde van alle verse groenten werd verwerkt, bijvoorbeeld in conservenfabrieken, tot diepvriesvoedsel of andere kant-en-klaargerechten. Andere afzetmogelijkheden zijn telersmarkten en de directe verkoop.