Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klimaatkamer doet het goed op GreenTech

De introductie van MyGrowthRoom tijdens de GreenTech is goed verlopen. De belangstelling van beursbezoekers voor de nieuwe mobiele klimaatkamer van Nijssen was tijdens de beursdagen groot. Met MyGrowthRoom kunnen telers en onderzoekers groeirecepten optimaliseren en nieuwe led-oplossingen testen. Onder meer universiteiten, zaadveredelaars, lichtfabrikanten en vertical farming-partijen toonden interesse. Met bezoekers vanuit China, Verenigde Staten, Australië en Mexico was de interesse wereldwijd te noemen.

Grote behoefte in de markt
Tijdens de GreenTech bleek dat MyGrowthRoom voor veel marktpartijen als geroepen kwam. "Verschillende bezoekers gaven aan dat ze expliciet op zoek waren naar een testfaciliteit als MyGrowthRoom", vertelt Edwin Snabel, business unit manager klimaattechnologie bij Nijssen. "De meeste bezoekers wilden MyGrowthRoom inzetten voor toepassingen rond plantgroei en led-verlichting, maar ook bijvoorbeeld insectenkwekers reageerden enthousiast. De brede toepasbaarheid, de plug and play uitvoering en het mobiele karakter maken MyGrowthRoom aantrekkelijk. De kweekruimte heeft een flexibele inrichting en kan met elke verlichting en ieder teeltsysteem worden gebruikt."





Onderscheidende klimaattechnologie
Duidelijk werd dat MyGrowthRoom zich door de klimaattechnologie onderscheidt van andere mobiele vertical farming-oplossingen op de markt. "Een van de coolste innovaties die ik op de GreenTech heb gezien. Ongelofelijk HVAC systeem…" reageerde Glenn Behrman van CEA Advisors en ontwikkelaar van de Growtainer op LinkedIn.

Geïntegreerde regeling en warmteterugwinning
Twee luchtkoelers zorgen voor geïntegreerd koelen, verwarmen en drogen van de kweekruimte. Dit verlaagt de benodigde koelcapaciteit en maakt een aparte luchtdroger overbodig. De geïntegreerde regeling zorgt voor beter regelbare klimaatcondities in een breed temperatuur- en RV-bereik. Door opslag en hergebruik van de stralingswarmte van de verlichting wordt een extra energiebesparing gerealiseerd.





Ook toepasbaar in productie-omgeving
De toegepaste koeltechnologische innovaties besparen tot 30% op het energieverbruik voor koeling en kunnen ook in een grootschaliger productie-omgeving worden toegepast. Als eerste ter wereld maakt Nijssen in deze klimaatkamer ook gebruik van het ozonvriendelijke koudemiddel propaan. Door het energiezuinige ontwerp vraagt MyGrowthRoom slechts een kleine koelcapaciteit. Een minimale hoeveelheid propaan is daarmee al voldoende. MyGrowthRoom is ook verkrijgbaar in een uitvoering met chemisch koudemiddel.


Glenn Behrman komt langs

Uitgebreide besturingssoftware
Bezoekers konden tijdens de beurs uitgebreid kennis maken met MyGrowthRoom en de geavanceerde besturing. Zo konden bezoekers met hun eigen smartphone zelf de intensiteit van de led-verlichting per kleur aansturen. Ook het receptenbeheer en de uitgebreide rapportagemogelijkheden trokken veel aandacht. Diverse bestaande klanten van Nijssen gaven aan hun besturingssoftware met de gepresenteerde extra mogelijkheden te willen uitbreiden.

Filacell pre-coolsysteem
Ook de andere oplossingen die Nijssen presenteerde, trokken de nodige belangstelling, zoals de softwaremodule voor ULO-/DCA-besturing en het Filacell pre-coolsysteem, dat met een constante luchtvochtigheid van circa 99% gelijktijdig koelt en bevochtigt.

Voor meer informatie:
Nijssen Koeling BV
Bio Science Park
Einsteinweg 3
2333 CC Leiden
W: www.nijssen.com
Publicatiedatum: