Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Video levert verdeelde reacties op

Chinees meisje is dol op groenten en fruit

Een filmpje van een Chinees meisje dat groenten en fruit eet, is 'viral' gegaan, en werd al zo'n 370.000 keer gedeeld op social media. De reacties op de video lopen echter nogal uiteen. Sommigen prijzen de ouders van de peuter omdat zij haar al op jonge leeftijd laten wennen aan groenten en fruit. Anderen daarentegen vinden dat het kind veel te veel eten voorgezet krijgt.


Het meisje eet haar stukjes watermeloen in rap tempo op en snoept ondertussen ook nog wat broccoli en cherrytomaatjes. Verrast door de heerlijke smaak begint de peuter met beide handen de groenten en fruit naar binnen te proppen om vervolgens het hele bord aan haar lippen te zetten om ook de laatste stukjes naar binnen te kunnen werken.

Een Facebook-gebruiker laat in een reactie weten de peuter erg aandoenlijk te vinden, maar zich wel zorgen te maken over de hoeveelheid voedsel die het kind voorgezet krijgt. "Op deze manier leert het slechte gewoonten aan zoals teveel eten."

"Op haar leeftijd, weet ze wanneer ze genoeg gehad heeft. Het is goed dat haar ouders haar gezonde producten voorschotelen. Niet alle ouders doen dat. Als mijn kind van groenten en fruit zou houden, dan zou ik het eten van deze producten juist aanmoedigen," luidt een andere reactie.
 
Wat dit filmpje eens te meer aantoont, is dat kinderen een voorliefde voor gezonde voeding kunnen ontwikkelen, net zoals dat het geval is voor junkfood. Jonge kinderen moeten de hoeveelheden die zij kunnen eten nog leren inschatten. Zolang de ouders het kind niet dwingen om verder te eten, zal het vanzelf stoppen met eten zodra het vol zit.


Publicatiedatum: