Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan en Naturalis slaan handen ineen

Groentenveredelingsbedrijf Rijk Zwaan en Naturalis Biodiversity Center gaan een samenwerking aan op gebied van onderzoek naar biologisch materiaal. Tijdens een bezoek aan de collectie van Naturalis tekenden Managing Director Kees Reinink van Rijk Zwaan en Directeur Onderzoek Koos Biesmeijer van Naturalis woensdag een driejarig contract.


 
"Biodiversiteit vormt de kern van groentenveredeling. Voor alle verbeteringen van groenten, van een betere smaak tot ziekteresistenties, is het de natuur die ons kansen biedt", aldus Reinink. "In onze zoektocht naar nieuw materiaal werken we samen met genenbanken. Dit is dan ook één van de thema's van de samenwerking met Naturalis. Naturalis heeft heel veel kennis over biodiversiteit en is voor ons dan ook een interessante partner. Binnen deze samenwerking kunnen we kennis en collecties uitwisselen en gebruik maken van elkaars netwerken. De missie van Rijk Zwaan is om samen met haar partners actief bij te dragen aan de wereldvoedselvoorziening en verhoging van groenteconsumptie door de basis te leggen voor gezonde en aantrekkelijke groenten. Voor het oplossen van wereldvraagstukken is het belangrijk om samen te werken en daarom zijn we blij met een inspirerende partner als Naturalis."



Kennis van biodiversiteit
"Klimaatverandering en bevolkingsgroei zorgen ervoor dat de voedselproductie van vandaag onvoldoende is voor morgen", aldus Koos Biesmeijer. "Naturalis zet z'n kennis van biodiversiteit graag in om nieuwe en beter aangepaste gewassen te helpen ontwikkelen. Onze missie "het ontdekken van de natuur voor onze toekomst" komt met de samenwerking met Rijk Zwaan in een stroomversnelling"
Publicatiedatum: