Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met eigen ogen gezien hoe belangrijk support en bemoediging is"

Sjaak Melissant rijdt etappekoers in Rwanda voor Compassion

Afgelopen week is Sjaak Melissant van Samskip met een team van 25 fietsers in Rwanda geweest (www.muskathlon.com). "We hebben daar vier etappes gefietst met een totale afstand van 400 km in het land van de duizend heuvels, maar dat is niet het belangrijkste aspect. De afgelopen jaar heeft de groep zich ingezet om fondsen te werven voor Compassion, een organisatie die zich inzet om kinderen uit armoede te bevrijden in Jezus naam. "Ik heb met eigen ogen gezien hoe belangrijk support en bemoediging is. Met geld kun je een kind uit armoede bevrijden maar om de armoede uit het kind te halen is meer nodig, namelijk woorden van Leven."


Sjaak in Rwanda

De Muskathlon werd georganiseerd door stichting de 4e Musketier. De deelnemers haalden samen sponsors binnen voor meer dan 160 kinderen en nog eens ruim € 115.000,- aan eenmalige giften. De fondsen gaan naar moeders, baby's en kinderen die in armoede leven en door de organisatie Compassion worden ondersteund.

De vierdaagse etappekoers vond plaats over mooie wegen door 'het land van de duizend heuvels' in het hart van Afrika. Rwanda staat echter vooral bekend om haar bloedige geschiedenis. Meer dan 800.000 mensen stierven tijdens de genocide in 1994 en ruim 810.000 kinderen werden wees als gevolg daarvan of door het aidsvirus. Het land is in twintig jaar snel opgebouwd en is op veel gebieden zelfs een koploper in Afrika. Maar onder de oppervlakte leven veel mensen nog met vreselijke trauma's en gaan ze gebukt onder diepe armoede.


Logistiek in Rwanda

Compassion gebruikt de giften ter ondersteuning van projecten voor moeders, baby's en kinderen in Rwanda. Voor 161 kinderen is een sponsor gevonden. Compassion werkt op holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.

De 4e Musketier is een beweging die mannen en vrouwen op diverse manieren uitdaagt. Kenmerkend zijn onder meer hun karakterweekenden en de Muskathlon. De organisatie wil mannen en vrouwen helpen om sociale gerechtigheid te brengen, ver weg en dichtbij.

Voor meer informatie:
Sjaak Melissant
www.muskathlon.nl


Publicatiedatum: