Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
(Industrie) AGF-sector wacht oogst in spanning af

Gevolgen regen ingrijpend voor Europese groentenoogsten

Europa werd en wordt geconfronteerd met zeer ongunstige weersomstandigheden en als gevolg zijn de verwerkers van conserven-, diepvries- en gedroogde groenten erg bezorgd over de komende oogst. Europa is geraakt door hevige regen en zware overstromingen in belangrijke productiegebieden voor groenten in Frankrijk, België, Nederland en delen van Duitsland.



In België zijn al diverse meldingen gekomen van schade die niet meer kan worden hersteld. Ongeveer een derde van de productie van lente-spinazie en zomerbloemkool is in België verloren door het weer. In Frankrijk heeft het weer de oogst van spinazie, erwten en het zaaien van bonen negatief beïnvloed. In het noordwesten van Duitsland is 20% van het gebied waar bladgroenten en kruiden geteeld worden erg beschadigd waardoor oogsten onmogelijk is geworden.

Ziektedreiging

De hevige regenval in combinatie met de lagere temperaturen en luchtvochtigheid zorgen nog voor een extra bedreiging: meer kans op ziektes in de gewassen. Er kunnen geen gewasbeschermingsmiddelen worden gesproeid omdat men het land niet op kan door de natheid.

Vanwege de onregelmatige en onvoorspelbare neerslag is het nog te vroeg om te voorspellen wat de totale verliezen zijn van de oogsten, maar gezien de huidige en verwachte weersomstandigheden kunnen de gevolgen ingrijpend zijn. 
Publicatiedatum: