Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aspergeoogstmachine Chrisje groeit uit tot Chris

Afgelopen jaren is de vraag naar mechanische oogst in de asperges toegenomen. Oorzaak hiervan zijn de toenemende kosten met gelijkblijvende verkoopprijzen. De marges van de aspergeteler komen hierdoor onder druk te staan. Hierdoor ontdekken steeds meer telers de voordelen van oogstmechanisatie.

Het grootste gedeelte van de kostprijs van asperges zijn de oogstkosten. Om hierop een besparing te kunnen realiseren zijn in het verleden diverse oogstmachines op de markt gekomen waaronder ook Chrisje.
 
Chrisje wordt op dit moment ingezet bij aspergetelers in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Door de oogstmachines in te zetten is al bewezen dat er een kwaliteitsverbetering ontstaat. De betere hygiëne zorgt ervoor dat de stengels mooier recht zijn en dat ze minder roestplekken hebben.


 
Niet ieder bedrijf is hetzelfde. Om klanten meer keuze te geven in de mogelijkheden voor niet selectieve mechanische oogst is naast Chrisje nu ook Chris inzetbaar. Hierdoor kan er onder zware omstandigheden nog sneller geoogst worden. Chris is voorzien van een rupssysteem om ervoor te zorgen dat hij door weer en wind beter inzetbaar is. Ook is hij nog sterker geworden zodat hij nog gemakkelijker bij diverse grondsoorten inzetbaar is. Omdat hij nog sneller werkt dienen de asperges wel door 4 personen voorgesorteerd te worden op de machine.
 
De belangrijkste eigenschappen van Chrisje heeft Chris behouden. Het is ook een zelfrijdende machine waarbij de bestuurder tevens de asperges mee van de band kan rapen. De Hatz dieselmotor is wel iets gegroeid tot 55KW.
 
Wie Chris aan het werk wil zien in het zuiden van Duitsland, kan dit doen op dinsdag 21 juni.

Voor meer informatie of aanmeldingen:
Christiaens
Tel: +31 475594869
info@christiaensagro.com
christiaensagro.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018