Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
veel verliezen door regen

Slechte bloemkoolsituatie in Noord-Frankrijk

Veel regen eind mei en het warme weer direct daarop heeft de bloemkoolproductie in Noord-Frankrijk geaffecteerd. "Binnen 3-4 dagen verwachten we een verschrikkelijke markt. We hadden in minder dan 48 uur tussen de 80-110 mm regen in de regio Bethune op 40 minuten ten Zuid-Westen van Lille ", legt Jean-Pierre Dalle van Ribambelle uit.



Telers in de regio Bethune verloren 30% van hun bloemkool, rode en witte koolgewassen. In andere regio's is dit wat minder omdat ze een betere bodem en akker hebben. "De prijzen zijn ook erg laag. Op dit moment €3,90 voor de teler per doos met 6 kolen. Dit is inclusief verpakking en coöperatieve kosten. De prijzen zullen naar verwachting binnen een paar dagen stijgen, maar niet in verhouding tot het verlies van de telers. "De markt is in het algemeen altijd minder in de zomer en goed in de winter. Maar vandaag waren er op de veiling 7.000 dozen van de oogst en de verwachting voor morgen is 4.000 dozen. Een jaar geleden had de veiling op dezelfde dag 20.000 dozen.



Telers moeten een paar dagen wachten met het planten van de volgende teeltronde. De meeste regionale telers hebben tot 30 mei slechts een beperkt deel van hun gewassen geplant. "Als het weer goed blijft, dan zullen ze tot het einde van de week doorgaan met planten en we verwachten dat de markt zich in juli zal herstellen."



Voor meer informatie:
Jean-Pierre Dalle
RIBAMBELLE
Tel: +33 321 157 157
jp.dalle@ribambelle.biz
www.ribambelle.biz
Publicatiedatum: