Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filippijnen: minder verliezen paddenstoelen

Het regionale kantoor van het Ministerie van Landbouw (DA)-Davao ontwikkelt een biomassa gevoede sterilisator voor paddenstoelensubstraat in samenwerking met het Technical Education and Skills Development Authority (TESDA). Het doel is om verliezen voor de oesterzwamproductie te verlagen.

De biomassa gevoede sterilisator is voor onderzoeksdoeleinden door het ministerie ontworpen en gepatenteerd en wordt in augustus dit jaar door TESDA gefabriceerd. Daarna zal er een zes maanden durende studie te volgen om het warmterendement van de machine te bepalen.

De meeste paddenstoelentelers komen uit Davao del Norte. Hun producten worden vooral verkocht in Bankerohan Public Market en andere supermarkten. Het ministerie voegde eraan toe dat de sterilisator om stoom te produceren per keer met maximaal vijf zakken rijstschillen zal worden gevoed. Het is de bedoeling om de apparatuur, die vooral wordt gebruikt om de telers in Davao del Norte te helpen, te commercialiseren om andere telers en ondernemers in de regio te ondersteunen. Ook wordt gesproken over een upgrade zodat het als een multifunctionele droger gebruikt kan worden. 

Bron:sunstar.com.ph
Publicatiedatum: