Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oorzaken tomatentekort Nigeria

Een Nigeriaanse minister verwijt het tekort aan tomaten in het West Afrikaanse land aan de terreur van Boko Haram. Minister Lai Mohammed sprak hierover in een interview dat te zien was op de Nigeriaanse tv zenders op woensdag 1 juni. De gewapende opstand van Boko Haram tegen de Nigeriaanse overheid vindt voornamelijk in het noordoosten van het land plaats. Meer dan 2 miljoen mensen zijn gevlucht als resultaat van de opstand. Ook veel telers zijn gevlucht en hun landbouwgronden vernietigd.

Ambtenaren in de noordelijke deelstaat Kaduna hebben in mei de noodtoestand afgekondigd voor de tomatensector. Volgens de commissaris van landbouw Daniel Manzo Maigar vernielde de tomatenmineermot ofwel Tuta Absoluta 80% van de tomatenoogst. Door de crisis is de prijs voor tomaten fors gestegen van 1 euro begin 2016 naar meer dan 36 euro in mei.

"Mensen praten over de prijs van tomaten maar ze vergeten dat de prijs van tomaten vandaag een direct gevolg is van het feit dat we twee jaar oogst verloren hebben door de opstand," zegt Mohammed. Ook het gebrek aan regen in 2015 en 2016 droeg bij aan het tekort.

Bron: europe.newsweek.com
Publicatiedatum: