Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snelle koeltechniek voor champignons

Hoe sneller champignons na de oogst gekoeld kunnen worden, hoe lager het percentage dat uitvalt. Met conventionele koelmethodes wordt de juiste opslagtemperatuur van 2 °C tot 4 °C bereikt na 8 tot 10 uur. Met vacuümkoeling wordt dit proces verkort tot 15 tot 30 minuten. Dit systeem werkt ook als de champignons zijn verpakt in trays en op pallets zijn gezet. Weber Cooling ontwikkelt vacuüm koelsystemen voor champignons.
 
 


De vacuümkoeling van champignons
Vacuümkoeling is een proces waarbij het product wordt gekoeld door het laten verdampen van deel van de vochtigheid van het product. Dit gebeurt door de druk te verlagen in de vacuümkamer. Bij zeer lage druk verdampt water spontaan bij kamertemperatuur. Voor dit verdampingsproces is veel energie nodig, dat onttrokken wordt aan het product. Zodoende verlaagt de temperatuur van het product. Het effect is een zeer snelle en uniforme koeling van het product. Het proces is erg gemakkelijk om uit te voeren en is zeer efficiënt qua energie.

Producten die geschikt zijn voor vacuümkoeling hebben een open structuur en veel oppervlak nodig, omdat het verdampen alleen aan de oppervlakte gebeurt. Champignons zijn net als bladgroenten en bloemen bij uitstek geschikt voor vacuümkoeling. Onderzoek wijst uit dat gekoelde champignons een mooiere kleur hebben dan conventioneel gekoelde champignons die vatbaar zijn voor enzymatische verkleuring..
 
Weber Cooling BV is vijf jaar geleden begonnen met het leveren van machines voor vacuümkoeling. Het bedrijf biedt de volgende oplossingen aan:
 
Compact Range:
Compacte units voor in het veld of in magazijnen met een simpele mechanische bediening.
 





Standard Range:
Oplossingen die geoptimaliseerd zijn op kostprijs. Ruimte voor drie tot zes pallets.
 





Next Gen:
Gestandaardiseerde systemen van topkwaliteit, waarbij gebruik wordt gemaakt van modulaire technologie. Ruimte voor drie tot twaalf pallets.
 




Specials:
Op bestelling van kleine demo's tot op energie geoptimaliseerde AirCraft Pallet-systemen.


De voordelen van WeberCooling
Weber Cooling heeft ruime ervaring op het gebied van vacuümkoeling van champignons. Het bedrijf heeft zowel gewerkt in laboratoria (zie video over witte champignons) als in de praktijk. Het bedrijf heeft zijn oplossingen voor vacuümkoeling geleverd aan een groot aantal telers. 

Weber Cooling is te vinden op stand 44 op het Mushroom Days evenement. Reserveer hier voor een eigen toegangspas voor dit evenement.

Voor meer informatie, zie www.webercooling.com.
Publicatiedatum: