Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gratis entree tot en met 5 juni

Staatssecretaris Van Dam opent Food to be Expo met 27 EU-ministers

Landbouwministers maken kennis met innovatief aanbod groente en fruit
Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) bezocht gisteren met de Europese landbouwministers de expo Food to Be in het Klokgebouw in Eindhoven. De expositie toont aan de hand van een aantal thema's, waaronder 'Food to be Healthy', waarom Nederland 'leading' is op het gebied van landbouwinnovatie.
Staatssecretaris Martijn van Dam nam zijn Europese collega ministers van landbouw mee naar Eindhoven om te laten zien dat er hard gewerkt wordt aan de toekomst van ons eten. In Eindhoven zijn de werelden van de landbouw en innovatie bij elkaar gebracht.



Innovatief aanbod groente en fruit
Van Dam en zijn collega's bezochten na de opening van de expo door Van Dam en de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel, als eersten het paviljoen' Food to be Healthy'. Hier presenteerden een aantal leden van GroentenFruit Huis zich met innovatieve producten. Richard Schouten, directeur van GroentenFruit Huis, lichtte toe wat de producten bijdragen op het gebied van gezondheid, duurzaamheid, gemak en genieten.



Zo maakten de landbouwministers kennis met de innovatieve rood/geel gestreepte paprika's 'Enjoya', van Harvest House. Cool Fresh speelde met ananassen zonder kroon in op het aspect duurzaamheid. Van Nature liet gemak voor de consument zien door middel van de Sooup!-pakketten en Banken Champignons haakte met champburgers en champignons met vitamine D in op gezondheid en duurzaamheid. Vitacress Real droeg met haar verse kruidenpakketten 'Quality Tea Time' bij aan een moment van genieten voor de consument. Eosta maakte van de gelegenheid gebruik om de True Cost berekening van biologische peren bij de landbouwministers onder de aandacht te brengen. De Europese landbouwministers reageerden met belangstelling op het aanbod. De expo is nog de hele week te bezoeken.



Podium voor nieuwe technologie
Food to be is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Eindhoven. De expo wordt georganiseerd in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap en de Europese landbouwraad. Met het thema 'Food to be' is deze expo een eerste editie van The STEC; een nationaal podium voor de nieuwste technologie.



Meer informatie is hier terug te vinden.
Publicatiedatum: