Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
begeleiding opgezet

"Collectieve waterzuivering vraagt om tijdige actie"

Collectieven van glastuinbouwondernemers kunnen tot 2021 uitstel krijgen voor de waterzuiveringsplicht die ingaat per 2018. Maar tijdige actie is noodzakelijk: uiterlijk 31 december 2016 moet hiervoor een compleet business plan zijn ingediend bij het bevoegd gezag. Flynth, Rombou en Inno-Agro hebben de handen ineengeslagen om collectieven te begeleiden bij het opstellen van het business plan. Demokwekerij Westland ondersteunt en faciliteert dit initiatief als onafhankelijk innovatieplatform.

Vanaf 2018 is elk glastuinbouwbedrijf verplicht om minimaal 95 procent van de gewasbeschermingsmiddelen met zuiveringsinstallaties te verwijderen uit het looswater. Het gaat om drainwater bij grondgebonden teelt, substraatteelt en filterspoelwater. De collectieve waterzuivering heeft betrekking op lozing via de riolering en op het oppervlaktewater.



Op tijd een business plan
Ook collectieven kunnen een zuiveringsinstallatie plaatsen. Dit kan belangrijke organisatorische en financiële voordelen bieden. En voor collectieven die zich hebben aangesloten bij LTO Glaskracht is er nog een extra voordeel: de mogelijkheid tot uitstel van de waterzuiveringsplicht tot 1 januari 2021. Hiervoor moet dan wel voor het einde van dit jaar een business plan zijn aangeleverd bij het bevoegd gezag
Speciaal hiervoor zijn Flynth, Rombou en Inno-agro een adviescombinatie gestart. Dit samenwerkingsverband ondersteunt collectieven om tijdig een volledig business plan in te dienen. In de adviescombinatie bundelen de drie partijen hun kennis en ervaring in de glastuinbouwsector op het gebied van o.a. haalbaarheidsonderzoeken, ruimtelijke ordening en projectcoördinatie.

Informatiebijeenkomst op 28 juni
Kom op 28 juni 2016 naar de informatiebijeenkomst bij Demokwekerij Westland, Zwethlaan 52 in Honselersdijk. U bent welkom van 15:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 14:30). Klik hier voor aanmelding.

Het is ook mogelijk om kosteloos een oriënterend gesprek te voeren over de mogelijkheden voor ondersteuning en advisering. Kijk voor meer informatie hierover op www.flynth.nl/zuiveringsplicht.


Voor meer informatie:
Flynth adviseurs en accountants
Postbus 9221
6800 KB Arnhem
T: +31 (0)88 236 77 77
E: info@flynth.nl
www.flynth.nl

Publicatiedatum: