Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
onder het merk Tompuur

"Naast tomatenpuree maken we nu ook gazpacho"

Tholen - In 2014 kwam teler Kevin Schietecatte uit Sint-Katelijne-Waver vaak in het nieuws met zijn tomatenpuree onder het merk Tompuur. Hij koos ervoor om een deel van zijn tomaten te verwerken en ondertussen is het een bekend product in de omgeving. Sinds kort heeft de teler een nieuw product aan het assortiment toegevoegd: gazpacho.



Introductie
Aankomend weekend wordt de gazpacho geïntroduceerd tijdens de Molenbergfeesten 2016 bij Stokerij De Molenberg. "Er is daar ook een streekproductenmarkt en hier presenteren wij het nieuwe product voor het eerst. We zijn benieuwd hoe iedereen gaat reageren. Ons plan is om op vraag van te markt te gaan produceren."

Volle tomatensmaak

Het teeltbedrijf Vermarke BVBA telt 2,6 hectare met Elite tomaten. "De variëteit die wij hebben staan is Foundation. Dit is een ras waar echt de volle tomatensmaak in zit. Foundation geeft grote, rode en smaakvolle tomaten. Het is ook de ideale basis voor onze puree en gazpacho."



Stelselmatige groei

Een klein deel van de tomaten wordt gebruikt voor de productie van Tompuur en Gazpacho. "Tompuur is de afgelopen jaren geleidelijk gegroeid en leveren we met name aan winkels en wat supermarkten. In de komende jaren verwachten we een stelselmatige groei van dit product en we hopen ook dat de gazpacho aan zal slaan."

Voor meer informatie:
Tompuur
Vermarke bvba
Zonstraat 24
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: 0472/53.05.23
info@tompuur.be
www.tompuur.be