Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Roy Peters: "Vraag naar gezonde voeding in horeca stijgt"

Sous Fresh als inspiratiebron voor de professionele kok

Tholen - Bijna iedereen kent wel de souschef, de rechterhand van de chef-kok in een professionele keuken. Het Nederlandse bedrijf Sous Fresh biedt diezelfde ondersteuning op het gebied van verse groente en fruit. Hoewel Sous Fresh al langere tijd verse groente en fruit aan een gevarieerde range van bedrijven levert, hebben ze twee jaar geleden hun focus verlegd. Vandaag de dag ondersteunt en inspireert Sous Fresh professionele koks bij hun werk.



Kantine of sterrenrestaurant, groente en fruit mag niet ontbreken
"De vraag naar gezonde voeding groeit gestaag", vertelt Key Account Manager Roy Peters van Sous Fresh. En niet alleen de gasten van chique restaurants, maar ook de consumenten van de daghap in de kantine letten op hun voeding. En de vegetarische of zelfs veganistisch trend zorgt voor een stijgende vraag naar maaltijden zonder vlees en dus met meer verse groente en fruit. Roy beschouwt deze maaltijdkeuzes niet als een voorbijgaande trend: "Ik geloof niet dat dit zomaar een trend is. Ik denk echt dat dit een blijvend fenomeen is. We willen steeds meer op onze gezondheid letten, en iedereen weet dat groente en fruit gezonder zijn dan grote stukken vlees. Daarom verwachten klanten dat ze in een restaurant een gezond gerecht kunnen bestellen. Vergeleken met Nederlanders gaan Duitsers erg graag en ook vaak uit eten. In Duitsland wordt bijvoorbeeld graag buiten de deur geluncht, in een restaurant of op zijn minst de kantine wordt dan een warme maaltijd gegeten. En daar wordt ook vers en gezond eten verwacht."



Gezond is niet saai
Afwisseling is misschien minstens zo belangrijk als vers. Daarom zorgt Sous Fresh ook voor inspiratie bij het koken en speciaal voor dit doel is de "Inspiration box" ontwikkeld. De box kan via Duitse groothandels aan professionele koks geleverd worden. Er zitten zes inspirerende ingrediënten in met informatie en recepten, die de kok bij het ontwikkelen van nieuwe en gezonde gerechten inspireren en helpen. En met positieve feedback, als hij tevreden is over de ingrediënten uit de box, kan de kok de range van Sous Fresh actief beïnvloeden.



In heel Duitsland verkrijgbaar
Sous Fresh levert niet aan de bedrijven zelf, maar distribueert de producten via Duitse groothandels. Zo kan de onderneming in heel Duitsland producten leveren. Dankzij het uitgebreide netwerk van groothandels bereikt Sous Fresh horecabedrijven in heel Duitsland.

Voor meer informatie:
Sous Fresh
Roy Peters
Venrayseweg 122D
5928 RH Venlo
Tel: +31 77 3230215
r.peters@sousfresh.com
www.sousfresh.com
Publicatiedatum: