Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Romke van Velden, Sorma Groep:

"Eigen productie verpakkingsmachines én benodigde verpakkingsmaterialen"

De afgelopen periode stond de Sorma Group vooral in het nieuws vanwege haar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van innovatieve AGF-verpakkingsconcepten. De nieuwe verpakkingen zijn uniek, met name omdat Sorma zowel de (verpakkings)machines zelf produceert evenals de verpakkingsmaterialen die benodigd zijn voor deze machines.

Naast deze (nieuwe) verpakkingsmachines staat Sorma niet stil om ook haar andere machines (door) te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van de nieuwe WD4-125 dynamische weger. Een rondgaande cupsweger, voor met name citrus of andere ronde producten, waar tot zes verpakkingsmachines aan gekoppeld kunnen worden. Kenmerken van deze nieuwe weger zijn de hoge snelheid en meer nauwkeurigheid van wegen in vergelijking met andere bestaande wegers. De gereduceerde valhoogte in de weger door het carrouselprincipe maakt de weger erg geschikt voor kwetsbaar product. Ook de ruimtebesparing in de verpakkingshal is een pluspunt. Daarbij is de weger flexibel omdat er verschillende gewichten en verschillende verpakkingen tegelijkertijd kunnen worden verpakt.

Hieronder de video van de nieuwe WD4 weger in combinatie met zes verpakkingsmachines.




Een andere belangrijke ontwikkeling binnen de Sorma Group is de ontwikkeling van een eigen sorteermachines vanuit Spanje. Spanje is het land om een nieuwe sorteerder te testen en te introduceren. Dat dit gelukt is blijkt uit de verkoop. Sinds de introductie in 2015 zijn er meer dan 50 systemen verkocht en geïnstalleerd. Deze Sormatech sorteermachine is ontwikkeld om het pakket compleet te maken. Deze rollersorteerder weegt zeer nauwkeurig met hoge snelheden. Door de rotatie kan het product goed bekeken worden met camera's.

Hieronder een video van diverse lopende Sormatech-projecten:

 

De Sorma Group produceert sorteermachines, wegers, verpakkingsmachines, kratten- en dozenvullers, palletiseermachines en omsnoeringsmachines. Dit in combinatie met meerdere eigen verpakkingsmateriaal fabrieken in Italië, Spanje, Turkije en Amerika. "Juist door de combinatie van eigen machines en verpakkingsmaterialen zijn wij volledig betrokken bij het welslagen van de verpakkingen van onze klanten", vertelt Romke van Velden van Sorma Benelux.


Sorma productie in Cesena (Italie)

Elk jaar investeert de Sorma Group om bestaande machines door te ontwikkelen. Van het wegen, verpakken en automatiseren van aardappel, uien, citrus en wortelen tot en met het verpakken en verwerken van meer kwetsbare producten als kiwi, steenfruit, tomaten, appels, peren en pruimen. Dankzij haar brede pakket aan machines en verpakkingen en met name haar ervaring met diverse AGF-producten, denkt Sorma een passende oplossing voor elk vraagstuk te hebben.
 

Moederbedrijf in Italië: Sorma Group
www.sormagroup.com

Dochterbedrijf, verantwoordelijk voor de Benelux: Sorma Benelux
www.sormabenelux.com


Publicatiedatum: