Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom Poolse paddenstoelen in Duitsland beter scoren dan Nederlandse

Wist u dat Poolse paddenstoelen over het algemeen beter scoren dan de Nederlandse paddenstoelen bij de Duitse inkopers? LTO Vakgroep Paddenstoelen heeft het voornemen om op lange termijn gezamenlijk intensief te werken aan een structurele aanpak van de afzetkansen en langs die weg te bouwen aan een gezonde sector.

Een Duitse consument eet het liefst Duitse producten. Er worden echter minder paddenstoelen in Duitsland geproduceerd dan gegeten. De Duitse inkoper koopt dus producten in uit andere landen zoals Polen of Nederland.

Beoordeling
Poolse paddenstoelen scoren bij de Duitse inkopers over het algemeen beter dan de Nederlandse paddenstoelen. Desgevraagd gaven zij Poolse paddenstoelen een hogere beoordeling op:
  • Prijs/kwaliteitsverhouding
  • Zeer hoge kwaliteit/controle
  • Jaarrond goede kwaliteit beschikbaarheid.
  • Betere klachtenafhandeling
Aan deze perceptie wil LTO Vakgroep Paddenstoelen graag iets veranderen. Om die reden is een communicatie-aanpak bedacht gericht op de Duitse inkoper. Deze aanpak is gestart in week 15. Het doel is hen te verleiden meer Nederlandse paddenstoelen in te kopen.

Bron: ZLTO
Publicatiedatum: