Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwbouwproject te Zellik

Uitbreiding partnership WDP en Euro Pool System

WDP breidt zijn partnership met Euro Pool System uit door de realisatie van een nieuwbouwproject van 30.000 m² te Zellik in België. Het project kadert in een combinatieproject waarbij de bestaande huurder Antalis op deze locatie voortaan zal kunnen beschikken over een meer aangepaste, kleinere oppervlakte. Op die manier komt ruimte vrij om een volledige nieuwbouw op maat voor Euro Pool System te realiseren. Euro Pool System is reeds actief op twee locaties van WDP te Nederland.

De site te Zellik die in 2014 door WDP werd verworven met het oog op toekomstige herontwikkeling, wordt heden omgevormd op maat van twee huurders. Zoals eerder aangekondigd, plooit Antalis, huurder van de totale site bij aankoop, zich in het voorjaar van 2016 terug naar een kleiner, meer aangepast gebouw van in totaal 8.000m² (bestaande uit 6.000 m² bestaand gebouw en 2.000 m² nieuwbouw) op basis van een 3-6-9-huurcontract.

De resterende, vrijgekomen ruimte wordt herontwikkeld tot service-center op maat van Euro Pool System. Euro Pool System zocht immers naar een nieuwe site ter vervanging van zijn huidig service center in de regio Zellik, om zo zijn groei binnen de Benelux te ondersteunen.

Het nieuwe servicecenter zal tevens een belangrijk onderdeel vormen van het Europese netwerk van Euro Pool System. In totaal zal een oppervlakte van 30.000m² (gelijkvloers en mezzanine) worden gerealiseerd op basis van een Onroerende Financieringshuur van vijftien jaar vast. Oplevering van dit project is voorzien in het najaar van 2017. De totale investering voor de volledige site bedraagt circa 30 miljoen euro voor WDP. Er wordt uitgegaan van een initieel brutohuur rendement van circa 7%.
Publicatiedatum: