Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland presenteert zich aan EU-delegatie

Donderdag 19 mei bezochten de permanente vertegenwoordigers van de 28 lidstaten van de EU, Coreper I, Westland. Tijdens het bezoek, dat onderdeel is van een tweedaags programma in verband met het EU-voorzitterschap van Nederland, bezochten de leden met hun partners Koppert Cress. Doel van de reis was kennisoverdracht en beleving, waarbij de nadruk lag op duurzaamheid en innovatie.



De delegatie werd verwelkomd door wethouder Weverling (Internationalisering), waarna de heer Baan, eigenaar van Koppert Cress vertelde over de rol van de tuinbouw in welzijn en gezondheid. De kern van zijn betoog was dat Nederland de gezondste delta van de wereld kan worden. Wethouder Weverling: "Het is goed voor Westland om de permanente vertegenwoordigers van de EU hier te ontvangen. Wij hebben namelijk de wereld veel te bieden als het gaat om onze innovaties, producten en ontwikkelingen op het gebied van voedsel, energie en techniek. Vandaag kwamen al deze aspecten bij elkaar en konden we laten zien waar het Westlandse Glastuinbouwcluster allemaal toe in staat is."

De beleving werd ingevuld door chef Yuri Verbeek en bloemdesigner Pim van de Akker, die invulling gaven aan het thema "Gezondheid & Geluk".
Publicatiedatum: