Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim aanbod paprika's

Tholen - De paprikamarkt onderscheidde zich de eerste weken van het seizoen prijstechnisch weliswaar positief ten opzichte van de andere glasgroenten, maar desondanks liggen de prijzen op een fors lager niveau dan vorig jaar. Handelaren vertellen dat er tot vorige week nog best wat aanvoer vanuit Spanje is geweest en dat het aanbod ruim voldoende is.

De prijzen van gele paprika's zijn erg wisselvallig. Zo worden ze verkocht voor 1-1,30 euro, maar gingen ze voor 1,50 euro voor de klok. Rode paprika's zitten met een prijs van 1,20/1,30 euro op een zelfde niveau. De prijs van groene paprika's ligt rond de 1,50 euro en de oranje gaan voor 1,20 euro weg. Deze prijzen gelden voor de grove maten in dozen. De kleinere maten liggen boven deze marktprijzen.

"Eigenlijk alle markten doen wel mee. Er is een goede vraag vanuit Oost-Europa geweest, maar die viel afgelopen week weg. Nu de prijzen iets gedaald zijn, is het Oostblok weer voorzichtig aan de markt. De kwaliteit van de paprika's is gewoon goed. Wel vallen ze iets grover, dit maakt het voor het verpakken niet makkelijker. En hoe de markt zich verder zal ontwikkelen? Er komt veel handel aan, dus ik hoop dat we veel kunnen verkopen", besluit een handelaar positief.