Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF-verwerkers willen deelnemen aan schoolfruitprogramma

Of het nu gaat om levensmiddelverspilling, afzetbevordering of het schoolfruitprogramma – het werk van de 'Bundesverband der obst-, gemüse- und kartoffelverarbeitenden Industrie' (BOGK) en haar Europese overkoepelende organisatie van groenten- en fruitverwerkers (PROFEL) gaat hand in hand. Onlangs vergaderde de vakgroep groenten waarbij men zich intensief bezighield met deze en andere onderwerpen.

PROFEL-vicevoorzitter Jean-Bernard Bonduelle benadrukte dat het voor de bedrijven binnen de branche nu het juiste moment is om deel te nemen aan het schoolfruit- en groentenprogramma. Dit programma start tijdens het nieuwe schooljaar met nog meer financiële steun door de EU. En in tegenstelling tot vroeger erkent de EU nu nadrukkelijk dat verwerkingsproducten geschikt zijn om scholieren een gezonde voedingswijze bij te brengen.

Bovendien leveren verwerkingsproducten uit groenten en fruit een bijdrage aan de vermindering van levensmiddelverspilling. Want, zoals een in de zomer verwacht rapport van de universiteit Wageningen zal tonen, worden deze producten over het algemeen volledig geconsumeerd door de consumenten. Consumenten, die bewust bewerkte producten kopen, doen daarmee iets goeds voor de zuinige omgang met bronnen en hun portemonnee.

PROFEL zal zich voortaan nog duidelijker dan tot dusver ook direct aan de consument wenden over deze en andere onderwerpen. In een zelf opgerichte werkgroep 'communicatie' zal de BOGK meewerken.

info@bogk.org
www.bogk.org
Publicatiedatum: