Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroege Mechelse bloemkool mooi op tijd

Tholen - Het vollegrondsseizoen voor bloemkool is weer van start gegaan. "Vorige week zijn we begonnen met de oogst en de aanvoer begint op gang te komen", vertelt teler Jos Stevens. "In vergelijking met vorig jaar is de situatie beter. Toen waren er nog veel soorten op de markt en momenteel loopt alles mooi in elkaar over en komt het beter gespreid. Het seizoen start rustig aan en er is nu plaats voor de vroege Mechelse bloemkool."



Minder groot volume
Vooral in de eerste van het seizoen verwacht hij zeker geen overaanbod. "Het was natuurlijk een warme winter en de bloemkoolplantjes waren groter uitgevallen en konden niet allemaal worden geplant. Ook was er een deel waar geen mooie bloem uitkwam. Hierdoor is het volume minder groot dan vorig seizoen rond deze tijd. Gelukkig is de kwaliteit van de bloemkool goed en zijn ze zeer smaakvol. Het is ook belangrijk dat de consument weet dat ze er weer zijn!"

Over de prijzen is hij ook te spreken. "Vorige week varieerde de prijs van 1,5 tot 2 euro en maandag was de prijs nog anderhalve euro." Jos verwacht dat er over 14 dagen meer aanvoer zal komen. "Er zijn nu meer tuinders bezig met de oogst, dus het volume zal snel oplopen. Mogelijk zal de prijs dan nog wat dalen, maar het is afwachten. We hopen natuurlijk op een beter seizoen dan vorig jaar."

Voor meer informatie:
Jos Stevens
jos.m.stevens@gmail.com