Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Omzet Leye chilipeper stijgt

Eind vorig jaar hadden de chilipepertelers van Leye in Huize County (provincie Yunnan) een goede oogst, maar slechte marktomstandigheden. Door het toegenomen aantal telers in de omliggende steden daalde de lokale prijs voor chilipepers van 2,44 euro naar 1,89 euro per kilo.

Het goede nieuws is dat de situatie vanaf april veranderde. De afzet van chilipepers is beduidend beter en de prijs is weer gestegen naar 2,44-2,77 euro per kilo. De chilipepertelers hebben hun hele voorraad verkocht. Mr. Yu van Leye: "Omdat de lokale telers gewend zijn geraakt aan de teelt van chilipeper, kan er meer worden aangeplant vanwege de gunstige marktomstandigheden. Naar aanleiding van de publiciteit vorig jaar is Leye chili goed bekend bij de leveranciers in China. De afzet zal daarom geen probleem zijn.






Leye's chilipeper heeft een milde kruidige smaak met veel pigment en geeft bij het koken een goede smaak. De chilipeper wordt meestal vermalen tot poeder. Vorig jaar produceerde Leye 20 mln kg chili's. Wanneer de lokale telers besluiten om hun areaal uit te breiden, zal naar verwachting de totale productie ook aanzienlijk toenemen.

Voor meer informatie over Leye Chili:
Mr. Yu
Tel: +86 13988915712
+86 13988915712
Wechat: 13988915712
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: