Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Video: Dit Russische bedrijf gaat voor 100 ha kas

Agro-Invest beheert verschillende landbouwbedrijven en kassen in Rusland. De kas-divisie van het bedrijf is gevestigd in de regio Kaluga, zo'n 300 kilometer van Moskou vandaan. Daar teelt het bedrijf sinds anderhalf jaar op 20 hectare kas. De ambities zijn veel groter: het totale project omvat 238 hectare, waarvan 100 hectare kas. Deze plannen sluiten aan bij wens van de regio en van het land om zelfvoorzienend te zijn in de groententeelt. Toeleveranciers Dalsem en Hoogendoorn Growth Management laten in onderstaande video zien hoe het project vordert.




Eerste seizoen was een succes
De 20 hectare kas waarin nu geteeld wordt, is gerealiseerd in samenwerking met partners Dalsem (voor de complete kas) en Hoogendoorn (voor de automatisering). De huidige kas gevuld met tomaat (10 ha vlees- tros- en twee soorten cherry), komkommers (8 ha), sla, en een speciale ruimte voor de opkweek. Zowel voor het zaaien- als het enten en het opkweken is ruimte vrijgemaakt. De processen kunnen daardoor in gecontroleerd klimaat uitgevoerd worden.



Bij het project is ook een 40 MWe energiecentrale gevestigd om warmte, energie en CO2 op te wekken. Het bedrijf werkt met tussenbelichting met hoge lichtniveaus. Het project is verder voorzien van een irrigatiesysteem met faciliteiten voor recirculatie.



Voor meer informatie:
Dalsem
Woudseweg 9
2635 CG Den Hoorn
The Netherlands
+31 (0) 15 2695800
info@dalsem.nl
www.dalsem.nl

Hoogendoorn
T: +31 (0)10 460 80 80
Email: info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl
Publicatiedatum: