Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Fratelli Garbin
Italië: worteloogst van start
In Chioggia worden op dit moment de eerste wortelen geoogst. Sommige telers begonnen al op 3 mei. Bij Fratelli Garbin begon men iets later.
"We hebben het weekend afgewacht om beter zicht te krijgen op de situatie," zegt eigenaar Patrizio Garbin. " De eerste berichten leken positief, maar het was nog te vroeg om iets te zeggen over de prijzen. We wilden kijken hoe de Italiaanse en, nog belangrijker, de buitenlandse markten zouden reageren. De kwaliteit leek goed, maar dit weet je pas zeker als je het product in je handen hebt."
Garbin houdt zich tien maanden per jaar bezig met de teelt, verpakking en verkoop van wortelen. In de periode waarin geen lokale productie beschikbaar is, haalt Garbin zijn wortelen uit Siciliƫ en Fucino. Constante kwaliteit is belangrijk, omdat Garbin aan retailers levert.
2015 was een goed jaar en ook voor 2016 lijken de gewassen van goede gezondheid. "We hebben nog geen problemen gehad en hebben zelfs geen anti-fungusbehandelingen hoeven toepassen."
"Het enige dat nog mist is een merk dat de kwaliteit van het product erkent. We moeten gaan werken aan het verkrijgen van een Carote IGP del Delta, samen met zuidelijkere gebieden, zoals Ferrara."
Wortelen komen op de markt in kratten met bossen van 6-10 exemplaren.