Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NFO en Vlamings slaan de handen ineen

9 juni: Landelijke Kleinfruitdag

Dit jaar presenteren de NFO en Vlamings op donderdag 9 juni voor het eerst gezamenlijk de landelijke Kleinfruitdag. Een dag die vooral gericht is op professionele telers van rode en blauwe bessen, frambozen en bramen. De locatie is het bedrijf van Berrybrothers in Roggel, een van de grootste kleinfruitbedrijven van Nederland.


Locatie landelijke Kleinfruitdag

Tijdens deze open dag zijn een groot aantal proeven en demonstraties te zien. Zo is er een proef met Junifer in kasteelt voor de biologische bestrijding, maar ook een bemestingsproef met twaalf verschillende meststoffen voor de rode bes. Tevens komt er onder meer een proef tegen onkruid en opslag bij rode en blauwe bessen aan bod.


Biologische bestrijding kasteelt Junifer 

Gedurende de dag zijn er rondleidingen over het bedrijf waarbij bezoekers langs de verscheidene objecten en demonstraties worden geleid. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen aan teeltadviseurs en onderzoekers van PPO.

Op de vakgerichte beurs geven circa vijftig standhouders informatie over onder andere gewasbeschermingsmiddelen, spuit- en koeltechnieken en watergiftsystemen. Ook verzorgt een aantal bedrijven spuitdemonstraties. Daarnaast zijn er plantenkwekers en afzetpartijen aanwezig. Bezoekers van de Kleinfruitdag hebben de mogelijkheid om hun netwerk te onderhouden en nieuwe contacten op te doen.

Wat: Kleinfruitdag (gratis toegang!)
Wanneer: donderdag 9 juni 2016
Inloop: vanaf 13:00 uur, einde om 21:00 uur
Waar: Berrybrothers, Nijken 18, 6088 NR Roggel
Publicatiedatum: