Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Paprika-oogstrobot Sweeper gaat de kas in

Het internationale projectteam werkt nu voor het 2e jaar aan de ontwikkeling van de paprika oogstrobot Sweeper. Dit door Wageningen UR Glastuinbouw geco÷rdineerde team heeft onlangs de laatste vorderingen in kaart gebracht: Sweeper is klaar voor een praktijktest.Eerste model Sweeper in testfase
Na het testen en de selectie van de afzonderlijke modules werd het eerste model van de robot geassembleerd door het Nederlandse bedrijf Irmato uit Veghel. De robot is momenteel geplaatst in het laboratorium van Wageningen UR Glastuinbouw waar nu verder getest wordt met software voor de manipulatorbesturing en vruchtdetectie van Umeň Universiteit (Zweden) en Ben Gurion Universiteit (IsraŰl). Het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver in BelgiŰ heeft het meest geschikte paprikaras voor gerobotiseerd oogsten geselecteerd en gaat in het tweede seizoen verder onderzoeken wat de meest geschikte teelttechniek voor de robot is.

Ook testen in de praktijk
Binnenkort wordt de robot verplaatst naar een commerciŰle kas (Tuindershoek) in IJsselmuiden voor verdere experimenten. Hiervoor moeten functionele tests in het laboratorium bevestigen dat de robot in staat is om op betrouwbare wijze vruchten in een kunstmatig opgezette teelt te oogsten. In de tussentijd heeft het Sweeperproject ook een exploitatiecomitÚ en een telersadviesgroep opgezet om waardevolle feedback van eindgebruikers te ontvangen.

Voor meer informatie:
www.sweeper-robot.eu

Publicatiedatum: 11-5-2016

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: