Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: merendeel consumenten beoordeelt levensmiddelen als veilig

Hoewel het merendeel van de Duitse consumenten de levensmiddelen, die tegenwoordig beschikbaar zijn als veilig beoordeelt, blijft het wantrouwen bij onderwerpen zoals gewasbescherming of gentechniek groot. Dit tegenstrijdige beeld komt ook uit de derde consumentenmonitor van het 'Bundesinstitut für Risikobewertung' (BfR), waarvoor in februari in heel Duitsland meer dan 1.000 burgers werden ondervraagd.

Volgens dit onderzoek denkt bijna drie kwart van de ondervraagde consumenten dat de levensmiddelen op de markt veilig zijn. Tegelijkertijd was meer dan de helft van de ondervraagde consumenten ongerust over onderwerpen zoals resten van gewasbeschermingsmiddelen op voedingsmiddelen, microplastic in levensmiddelen of gentechnisch veranderde organismen.

Naar opvatting van BfR-voorzitter prof. Andreas Hensel tonen deze tegenstrijdige uitspraken hoe bepalend het kader is waarbinnen de consumenten geïnterviewd worden over de veiligheid van levensmiddelen. Ondervraagt men personen in de context van algemene levensmiddelrisico's, dan ziet een grote meerderheid levensmiddelen als veilig. Staat de vraag echter in verbinding met een voornamelijk wat betreft het risicoaspect veelbesproken thema, zoals bijvoorbeeld antibiotica-resistentie of gewasbeschermingsmiddelen, dan is er een grote mate aan onzekerheid ten opzichte van de levensmiddelveiligheid te zien, aldus Hensel. Volgens hem toont dit weer eens aan dat de risicobeoordeling door de weergave in de media wordt beïnvloed.

Bron: Topagrar.com
Publicatiedatum: