Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
groente telen op weg naar huis

Japan: Huur je eigen teeltruimte

Wil je groenten telen, maar woon je net als de meeste Japanners in een klein huis? Dan heeft Tanabatake Sukusuku de oplossing. Zij bieden teeltruimte te huur aan in Minato Ward, Tokio. Het project werd in 2014 geopend door Kajima Sogo Tatemono Kanri Co dat leegstaande gebouwen beheert in Tokio.

Bedrijfswoordvoerder Tsuneaki Ihana: "Een stadsgezicht verdonkert wanneer het aantal leegstaande gebouwen toeneemt. Dit soort tuinen kunnen de stad verlichten en ik hoop dat het groen van de groenten als een stedelijke oase voorbijgangers verfrist. "

In de tuin kan op maandelijkse basis een container gehuurd worden, een zogenaamd 'bed', waarin 21 planten van een tot drie soorten groenten tegelijk gekweekt kunnen worden. Je kunt uit ongeveer 50 soorten zaden kiezen waaronder bladsla, Koreaanse sla en radijs of je eigen zaden meebrengen.

Er zijn medewerkers aanwezig om de temperatuur, vochtigheid en kunstmestconcentraties in de tuin te controleren en op de planten toe te zien. Ze laten het telers weten wanneer er verplant of geplukt moet worden. Als telers door een zakenreis of overwerk zijn verhinderd, doet het personeel het werk om zo drukke kantoormedewerkers te ondersteunen.

Yumiko Miura teelt al zes maanden groenten bij Tanabatake: "Het zou lastig zijn om er een tuin op na te houden als ik het druk heb met werk. Maar hier kan ik van de landbouw genieten als ik tijd heb. Deze geoogste groenten zijn heerlijk zonder kruiden."


Bron: the-japan-news.com
Publicatiedatum: