Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Hazera-rassen te zien in Improvement Centre

Tholen - Met de Goutine heeft Hazera de afgelopen jaren hoge ogen gegooid. De grove tomaat, die in de markt verkocht wordt onder de naam Gusto, heeft de smaak van een specialty en daardoor valt het ras op in de markt. In de koker van de veredelaar zit nog veel meer.

Hazera
Hazera is onderdeel van de Limagrain Groep, een Franse landbouwcoöperatie en een van de grootste veredelingsbedrijven wereldwijd. Tomaten zijn de specialiteit van het bedrijf. Zo'n 25% van de omzet komt er vandaan. In Israël is Hazera marktleider, maar ook in Mexico, de VS, Spanje, China, Turkije en Griekenland doen ze goede zaken. Sinds een jaar of 7 werkt Hazera aan de veredeling van tomaten voor de kassenteelt in Noordwest-Europa.



Nieuw R&D-centrum
De veredeling van tomaten voor deze markt vindt plaats in Made op de Nederlandse hoofdvestiging van het bedrijf. De Israëlische tak van Hazera speelt echter ook een belangrijke rol in de tomatendivisie van het bedrijf via de Israëlisch-Nederlandse kennisdeling voor de ontwikkeling van nieuwe rassen en de high-tech faciliteiten voor veredeling. Eerder dit jaar werd in Israël een nieuw laboratorium betrokken. Het R&D-centrum bevat faciliteiten waarmee de veredeling van groenten beter afgestemd worden op de wensen van onze klanten. Dit betreft zowel de tuinder, de handel als de consument.

Smaakvol
Wat heeft deze tocht inmiddels opgeleverd? Het bekendste Hazera-ras voor de high-tech teelt is Goutine, die in de markt bekend staat als Gusto. Deze vleestomaat heeft een hoge brixwaarde en een frisse kruidige smaak en is daarmee één van de opvallendste introducties van de afgelopen jaren in de tomatenmarkt. De focus op smaak staat centraal in de Hazera-veredeling. Smaak is ook een belangrijk aspect bij de segmenten tros en los waar Hazera een aantal mooie nieuwe rassen heeft ontwikkeld. Bij Delphy in het Improvement Centre in Bleiswijk worden deze gepresenteerd aan telers.

Bezichtigen
De rassen zijn op afspraak te bezichtigen bij het Delphy Improvement Centre.
Voor meer informatie
Geert van der Wel
Arjan van Steekelenburg
tel. +31 (0)6 4248 0735

Publicatiedatum: