Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kasbramen met LED-belichting

Nederlandse bramenseizoen van start bij Driscoll's

Bij Driscoll's is het Nederlandse bramenseizoen van start gegaan. Door het ras Driscoll's Victoria naar de kas te brengen en gebruik te maken van een innovatieve teeltmethode kunnen zij het zachtfruit nu al aanbieden.


LED
Driscoll's telers Jan en Alfons Diepstraten van telersvereniging Best of Four: "De eerste pluk van onze kasbramen ziet er veelbelovend uit. Wij zijn de eerste kasbramentelers die assimilatie belichting combineren met LED-verlichting en zien nu al dat de planten meer bloemen produceren. Omdat de LED-verlichting tussen de planten hangt, kunnen we het gehele gewas stimuleren in plaats van alleen de top. Deze techniek heeft in de tomatensector al laten zien dat dit het seizoen met weken kan verlengen."

Bramenras Driscoll's Victoria is het resultaat van Driscoll's eigen, unieke veredelingsprogramma. "Hierin wordt volledig geconcentreerd op smaak, uiterlijk en houdbaarheid. Het ras presteert nog beter in de beschermde omgeving van een kas, waardoor de vruchten groter, zoeter en sappiger zijn."

www.driscolls.eu

Publicatiedatum: