Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijeenkomsten Waterzuivering Glastuinbouw in gemeente Lingewaard

Per 1 januari 2018 geldt een verplichte zuivering van restwaterstromen. Zuiveringsinstallaties moeten dan de gewasbeschermingsmiddelen voor minimaal 95% verwijderen uit het te lozen water. Het betreft drainwater bij substraatteelt, drainagewater bij grondgebonden teelt en filterspoelwater. De zuiveringsplicht heeft zowel betrekking op lozing via de riolering als op het oppervlaktewater. Dit heeft consequenties voor alle glastuinders die water lozen op oppervlaktewater of op de riolering.

21 maart organiseerde LTO Noord Glaskracht in samenwerking met Greenport Arnhem Nijmegen, Waterschap Rivierenland en de gemeente Lingewaard een bijeenkomst over dit onderwerp. Hier wordt in mei door verschillende bijeenkomsten een vervolg aan gegeven.

Tijdens de vervolgbijeenkomsten wordt dieper ingegaan op de zuiveringsplicht en de mogelijke oplossingen. Deze vervolgbijeenkomsten worden per cluster georganiseerd en is bij een van de tuinders in het betreffende cluster.
  • Bergerden: 2 mei, 20.00 uur bij Harry Beier
  • Over-Betuwe/Oosterhout: 3 mei, 20.00 uur bij Albert Kosdi Oosterhout
  • De Geer- Herenland-Leutselijgraaf: 9 mei, 20.00 uur bij Rick Gerichhausen
  • Gendt: 10 mei, 20.00 uur bij Johan Huberts Zandvoort
  • De Hoeve en Rietkamp: 12 mei, 20.00 uur bij Jan Aaldering
Voor de tuinders die niet op een van deze avonden aanwezig kunnen zijn, is er nog een gelegenheid om op 23 mei bij MEA VOTA (Boskoops Glorie 33 Huissen, aanvang 20.00 uur) te komen.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: