Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edeka Stiftung versterkt voedingsbewustzijn van kinderen

Voedingsgewoonten worden in belangrijke mate in de eerste tien levensjaren gevormd waardoor het belangrijk is om dan al een gezonde levenswijze aan te leren. Daarom richt de 'Edeka Stiftung' zich met het project 'Gemüsebeete für Kids' op kleuterscholen waar de voedingscompetentie van 3- tot 6-jarigen versterkt wordt. Meer dan 160.000 kinderen planten, zaaien en begieten van april tot juni weer in heel Duitsland groenten. Door middel van de groentebedden die de stichting ter beschikking stelt, leren zij waar groenten vandaan komen en hoe men zich evenwichtig voedt. Het project vindt inmiddels voor het negende jaar op rij plaats. In 2016 nemen circa 1.600 instellingen in meer dan 1.100 steden en gemeenten hieraan deel. Ook volgend jaar moet het project verder groeien.


Foto: project 'groentebedden voor kinderen', Bron:Edeka

Leren over voeding
Bij de inrichting en beplanting van de groentebedden helpt jaarlijks de Edeka Stiftung. Daarna nemen de kinderen zelf de verantwoordelijkheid over. Ze onderhouden en begieten hun planten. Zo leren ze dat radijsjes niet aan een struik en koolrabi niet in de supermarkt groeien. In de zomer wordt vervolgens gezamenlijk geoogst en worden de groenten bereid.

Hulp door ervaringsdeskundigen
De Edeka Stiftung en de kleuterscholen worden bij het project ondersteunt door plaatselijke Edeka-medewerkers. Zij begeleiden het project, helpen bij het planten, begieten de plantjes ook in het weekend en laten de kinderen zien wat voor lekkers zij allemaal met groenten kunnen maken.

Zusterproject met scholen
Sinds 2013 brengt de Edeka Stiftung ook basisscholen in contact met gezonde voeding: 'Mehr bewegen – besser essen' heet het concept dat projectdagen voor schoolklassen aanbiedt. Het project brengt daarbij tevens op speelse wijze voldoende beweging en verantwoordelijkheid voor het milieu bij. In schooljaar 2015/16 bereikt de Edeka Stiftung met circa 420 projectdagen ongeveer 12.000 kinderen.
Publicatiedatum: