Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meesterkoks met wit goud naar Zwitserland

Limburgse asperges op 'topniveau'

Afgelopen weekend hebben de Nederlandse meesterkoks René Brienen en Hein Willemsen, bijgestaan door collega-chef Bertus Liefting, gezorgd voor een culinair Limburgs aspergefeest in het Zwitserse dorp Schwarzsee. De drie koks zijn samen goed voor maar liefst 125 jaar kookervaring op topniveau. Voor een gezelschap van bijna 100 Zwitserse én meegereisde Nederlandse gasten kookten zij een gastronomisch zevengangen diner met een hoofdrol voor de Limburgse asperges.


René Brienen samen met stamgast Alphons van Hostellerie am Schwarzsee

+
President Pieter Smits van de Confrèrie d'Asperge Limbourgondië en eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee.

Voor sterrenkok René Brienen (restaurant Brienen aan de Maas) was het de vijfde keer dat hij door de Limburgse eigenaar Peter Roodbeen van de gerenommeerde Hostellerie Am Schwarzsee nabij Fribourg was gevraagd om voor diens Zwitserse gasten Limburgse asperges te komen koken. René Brienen werd tijdens de trip vergezeld door meesterkok Hein Willemsen en Bertus Liefting, voormalig chefkok van aspergerestaurant Hostellerie De Hamert.

Tijdens het aspergefestijn werd Peter Roodbeen benoemd tot lid van de Confrèrie d'Asperge Limbourgondië, de Limburgse broederschap die zich al vele jaren inspant voor de promotie van de Limburgse asperge in binnen- en buitenland.

Publicatiedatum: