Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boetes voor illegaal zeegroenten snijden

Ter hoogte van de Scheldedijk bij Hoofdplaat hebben dinsdag drie mannen een proces verbaal gekregen van de politie omdat zij zeegroenten aan het snijden waren in een gebied waar dat verboden is. De drie werden betrapt toen zij al ruim 60 kilo lamsoren hadden gesneden langs de Westerschelde.

Alle drie de betrokkenen is proces-verbaal aangezegd. De mannen waren 54, 20 en 15 jaar oud en afkomstig uit Tilburg en Kruiningen. Voor de 15-jarige zit er waarschijnlijk nog een staartje aan dit verhaal. Omdat hij eigenlijk op school had moeten zitten, maar aan het spijbelen was, is door de jeugdagent contact opgenomen met zijn ouders en de school. Het is niet bekend of er wat het spijbelen betreft verdere stappen zullen worden ondernomen.

De Westerschelde is in zijn geheel aangewezen als gebied waar geen zeegroenten zoals lamsoren en zeekraal gesneden mogen worden. De enige uitzondering is een gedoogplaats op de zandplaten bij Walsoorden. Langs de Oosterschelde is het snijden van zeegroenten toegestaan mits men een vergunning heeft.

Bron: HVZeeland
Publicatiedatum: