Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nettosalaris medewerkers kan deze maand tegenvallen

Vanaf 1 april is de berekening van de loonheffing gewijzigd. Het nettosalaris van uw medewerkers kan deze maand daarom tegenvallen. Het ministerie van Financiën geeft aan dat werknemers gemiddeld € 3 tot € 10 netto per maand minder overhouden dan in de maanden januari tot en met maart.

Ieder jaar wijzigen aan het begin van het jaar de belastingtarieven. Omdat de juiste tarieven voor 2016 pas in december zijn vastgesteld, konden deze niet meer op tijd worden verwerkt in de salarissystemen. Dat betekent dat in januari, februari en maart op het salaris niet het juiste bedrag aan loonheffing is ingehouden. Vanaf 1 april werken de salarispakketten wel met de juiste tarieven. Dit heeft tot gevolg dat het nettosalaris van uw medewerkers vanaf april waarschijnlijk zo'n € 3 tot € 10 lager is dan in de vorige maanden.

Let op! U als werkgever heeft niets met de verlaging van het nettosalaris van doen. U bent namelijk verplicht om de gewijzigde loonheffing vanaf 1 april toe te passen en mag niet doorgaan met de vanaf 1 januari toegepaste loonheffing.


Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met Flynth via e­mail info@flynth.nl of telefoonnummer: 0174 – 63 71 00
Publicatiedatum: