Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spuitapparatuur dient eind van het jaar gekeurd te zijn

Tholen - Een goed resultaat van de bespuiting begint bij een goede spuitmachine. Goed onderhoud en een correcte afstelling van de spuitapparatuur zijn de basis voor een efficiënte toediening van de gewasbeschermingsmiddelen en dus voor een goed resultaat tegen lage kosten. "De periodieke keuring van alle typen toedieningsapparatuur voor gewasbeschermingsmiddelen is bovendien wettelijk verplicht op grond van de Wet Gewasbescherming en Biociden," volgens Jaco Kole van SKL. Alle machines met een bouwjaar van 2000 of ouder mogen alleen gebruikt worden als ze voorzien zijn van een geldig SKL keuringsbewijs. De overige machines dienen voor eind van 2016 gekeurd te zijn.



SKL is door de staatssecretaris van EZ aangewezen als gecertificeerde instantie die de periodieke keuringen organiseert, de keuringsbedrijven erkent en controleert. SKL geeft de keuringsbewijzen af. Meer informatie hierover is te vinden op de website van SKL en de NVWA. De keuringen zelf worden uitgevoerd door keuringsbedrijven die door SKL erkend zijn. De keuringsbedrijven beschikken over de juiste testapparatuur en goed opgeleide keurmeesters om de keuringen op een juiste manier uit te voeren. SKL controleert deze bedrijven periodiek. Frans Veugen uit Nederweert is er daar één van. Paul Veugen: "Onze monteurs maken hun klanten bewust van deze verplichte keuring. Zowel de testapparatuur wordt periodiek gecontroleerd op toestand als nauwkeurigheid als de kwaliteit van de uitgevoerde keuringen door SKL."

SKL-keuring voorziet in alle eisen die kwaliteits- en milieusystemen als GlobalGAP, MPS-GAP, Groen Label Kas (GLK) en Milieukeur stellen aan de spuitapparatuur.

Typen apparatuur die gekeurd moet worden:
Motorvatspuiten (incl. spuitgeweren, spuitbomen en spuitmasten)
Ruimtebehandelingsapparatuur zoals LVM en Fog apparatuur
Doseerapparatuur voor gewasbeschermingsmiddelen

Voor meer informatie:
SKL
Jaco Kole
j.kole@sklkeuring.nl
www.sklkeuring.nl
www.sklkeuring.nl/nl/keuringsstations/motorvatspuit

Frans Veugen
tel (0495) 46 01 88
www.fransveugen.nl
info@fransveugen.nl