Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlanders en Belgen op CPMA

Tholen - Van 12 t/m 14 april vond de CPMA plaats. Het event was dit jaar voor het laatst gepland in Calgary, omdat in die omgeving vrijwel geen inkoopkantoren van de grote retailers zijn en in de staat Alberta ook geen noemenswaardige hoeveelheden AGF wordt geproduceerd. Om deze redenen wordt in de toekomst de jaarlijkse AGF-show alleen in Montreal, Vancouver en Toronto gehouden.

Canada is voor AGF buiten het lokale seizoen afhankelijk van de import uit de VS en andere werelddelen. Vanwege de lage Canadese dollar zijn aardappelen, groenten en fruit dit seizoen 28% duurder dan het vorige seizoen. Vanuit Nederland zijn er geen standhouders, wel de nodige bezoekers. Vanuit België organiseert VLAM jaarlijks een inzending waar exporteurs gebruik van maken. Dit jaar waren Belorta, Rotom en Belproduce uit het Amerikaanse Philadelphia op de stand.

Hieronder wat foto's van Nederlanders en Belgen op de CPMA.
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Freshplaza). 


Demian van Duivenbode en Marcel van de Pluijm van Global Green team.


Jan van Heijningen van Eminent Seeds, Job van den Berg van Bio Montana en Pepijn de Jong van Valstar Holland. In de vitrinekast met noviteiten lagen pronkten verschillende tomatenrassen van Eminent.


Sjalottentelers Lourens Arendse met zijn zoons.


Jur de Graaf met Dennis Verkooij van Kuehne & Nagel, Arjan Bouma van Gilad, Arjan Levarht en Ruud Krul van Levarht.


De Belgen in de VLAM-stand. Roel de Winter (Rotom), Michael Sas (Rotom/Belproduce), Miguel Demaeght (BelOrta) en Thaïs Mees (VLAM).


Ruud Krul met Jaap Daane van Windset Farms.


Maarten Smit van Kraaijeveld.