Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet van Vugt, Van Vugt Kruiden

"Kruidenmarkt blijft groeien"

Tholen - "Wat wij de laatste jaren en vooral ook dit jaar merken, is dat de vraag naar verse kruiden blijft toenemen. Een continu beschikbaar product is hierin een must", zegt Piet van Vugt van Van Vugt Kruiden. De tuinder uit Ridderkerk is ruim vijftien jaar geleden begonnen met de kruiden uit eigen kas verpakken en direct leveren aan de groothandel en retail in Europa. "Het is elke dag weer een uitdaging om het complete assortiment beschikbaar te hebben. Naast Kerst is de Pasen voor ons wederom een enorm leuke uitdaging geweest, waarin we zorgvuldig en met veel plezier alle orders compleet hebben ingevuld."


Gesneden koriander

Naast Piet zijn ook zijn vier kinderen, schoonzoon en schoondochter actief in het bedrijf. Dit is inmiddels de derde generatie. "Ze hebben het allemaal heel erg naar hun zin en hebben ieder hun eigen werkzaamheden binnen het bedrijf." Aan stoppen of afbouwen denkt Piet nog niet. "Mijn hobby is mijn werk. Zolang ik de gezondheid heb, wil ik het graag doorgeven aan de volgende generatie."


Kervel in de kas

Bijzondere kruiden en eetbare bloemen
Piet heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan de uitbreiding van zijn teelt voor het komende zomerseizoen. "Van mei tot en met september zullen we weer ± 40 bijzondere kruidensoorten beschikbaar hebben variërend van Hysop, Appelmunt, Ananassalie, IJskruid en nog veel meer." Daarnaast zal Van Vugt Kruiden komend seizoen over een uitgebreider assortiment eetbare bloemen beschikken vanuit onze eigen kassen, zo zijn er weer diverse soorten toegevoegd aan het assortiment. "Het uitgangspunt hiervan is om alle klanten in hun specifieke behoeften te voorzien."


Kas van Vugt Kruiden

Nieuwbouw
Aan de geplande nieuwbouw van Van Vugt Kruiden (welke inmiddels klaar had moeten zijn) wordt hard gewerkt. Echter een aantal mensen uit het dorp, die zich de 'Stichting Oude Kern Rijsoord' noemen, proberen dit tegen te houden. Tot die tijd blijft Van Vugt Kruiden de activiteiten voortzetten op de bestaande locatie aan de Voorweg in Ridderkerk.


Knoflook-bieslook in de kas

Nieuwe website
Naast de Paasdrukte en de uitbreidingen in de teelt is er achter de schermen hard gewerkt om een geheel nieuwe website te lanceren. Deze website is sinds vandaag live. "De producten zijn gecategoriseerd in 3 groepen: kruiden, eetbare bloemen en babyleafs. Hier is op de website goed de nadruk op gelegd. We willen onze klanten en bezoekers zoveel mogelijk informatie geven over wat wij te bieden hebben, zowel wat betreft de beschikbare soorten als de verschillende verpakkingsmogelijkheden."

Bezoek nu de vernieuwde website: www.vanvugtkruiden.nl