Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
50% minder vergeleken met april 2015

Spanje: Productiedaling ijsbergsla

De productie van ijsbergsla in de Spaanse regio's Murcia, Alicante en Almeria zal naar verwachting 50% lager zijn dan in dezelfde week in 2015. In april 2015 exporteerde Spanje 108.299 ton verschillende variëteiten sla, waarvan 64.900 ton ijsbergsla. In feite werd in de maand april 2015 de meeste sla geëxporteerd, gevolgd door de maand maart (105.205 ton) en december (103.303 ton). Deze hoge cijfers zullen ze dit jaar niet bereiken.

Lenteregen
De geringe beschikbaarheid van ijsbergsla zal nog verder dalen door de regen. De komende weken zal het blijven regenen, wat de oogst belemmert of zelfs verhindert. Ondertussen zal naar verwachting de productie in Midden Europa op gang komen, wat eveneens de markt zal beïnvloeden.

Export
De totale sla-export van het land was in 2015 723.848 ton met een waarde van 631 miljoen euro. Sla is nog steeds het product dat de beste resultaten oplevert voor de telers van Murcia. Deze regio levert 70% van de sla die Spanje exporteert.






Publicatiedatum: