Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directeur Fyffes reageert op overname

"Combinatie champignons en bananen niet heel ongewoon"

Het Ierse Fyffes, dat zich richt op bananen en andere versproducten, heeft onlangs de Canadese champignonteler Highline Produce overgenomen voor CA$ 145 miljoen (€98 miljoen). Fyffes is nu voor 100% eigenaar van Highline en heeft ook de uitstaande schulden van dat bedrijf overgenomen.

Highline heeft vijf faciliteiten in Ontario en Quebec. Het is het grootste bedrijf in de Canadese champignonsector en vermarkt per jaar ongeveer 26,3 miljoen kilo aan champignons.


Vorige maand gaf de voorzitter van Fyffes al aan dat er actief werd gezocht naar mogelijkheden voor overname. Hoewel de overname van een champignonteler een ongewone stap lijkt, zegt een woordvoerder van Fyffes dat het bedrijf actief blijft in dezelfde sector. "Het is geen tropisch product, maar wel een vergelijkbare onderneming als je kijkt naar de leveringsketen," aldus de woordvoerder.

"Highline is een erg fijne onderneming met een sterke positie in een belangrijke productcategorie," zegt Fyffes-directeur David McCann. "Deze overname past perfect bij de strategische doelstellingen van Fyffes. We willen een nieuw product toevoegen aan onze drie bestaande producten door een succesvol bedrijf toe te voegen dat al op significante schaal actief is in de betreffende sector."

Het managementteam van Highline zal onder leiding van CEO Glenn Martin in dienst blijven. "We zijn erg enthousiast over deze aansluiting bij Fyffes. Fyffes heeft een lange staat van dienst en een succesvol trackrecord qua groei," aldus Glenn Martin. "We maken nu al gebruik van de meest moderne faciliteiten voor champignons in Noord-Amerika. Door deze regeling krijgen we toegang tot een wereldmarktleider op het gebied van AGF."

De vijf Canadese locaties van Highline zullen in bedrijf blijven en alle 1150 Highline-stafleden zullen hun baan behouden.
Publicatiedatum: